Marienbāde

Kāds vienmēr ir pirmais, kurš nosaka augstākus standartus

1870. gadā medicīnas profesors Johans Kristiāns Nordštrēms ierīkoja Jūrmalā pirmo privāto sanatoriju – Marienbad. Sekojot sava laika modernākajām atziņām, Nordštrēms sanatorijas apmeklētājiem ieteica baudīt labāko no Jūrmalas dabas - pastaigas gar pludmali, fizisku darbu svaigā gaisā, peldes vannās ar jūras ūdeni. Šīs metodes kļuva ļoti iecienītas un kopā ar modi uz peldēšanos vilināja uz Jūrmalu aristokrātisko sabiedrību no visas Krievijas impērijas.

marienbade-antiq-parallax.jpg

Jūras gaiss rosināja veselīgu apetīti, savukārt aristokrātiskā publika bija pieradusi pie izsmalcinātām maltītēm. Tā izveidojās Marienbad vēsturiskie principi attiecībā uz ēdināšanu, kas mūsdienās ir kļuvuši par zīmola Marienbāde pamatvērtībām – ēdienam jābūt vieglam, spēcinošam un izsmalcinātam.

Viegls – tādēļ mēs gatavojam tikai putnu gaļas izstrādājumus, kas satur mazāk tauku nekā analogi cūkgaļas produkti un nerada smaguma sajūtu kā liellopu gaļa.

Spēcinošs – putnu gaļas olbaltumvielas ļauj ķermenim ātri atgūt spēku, tādēļ mēs rūpējamies, lai arī citas mūsu produktu izejvielas būtu no uzticamiem avotiem un sabalansētās proporcijās.

Izsmalcināts – mūsu speciālisti ir radījuši vairāk nekā simts dažādus produktus, kas ļauj gan veidot daudzveidīgu ēdienkarti ik dienas, gan iepriecināt visprasīgāko gardēdi svētkos.

Top